Tukiverkosto – elämän suola

Ootko koskaan pysähtynyt miettimään sitä, millasia ihmisiä sulla on ympärillä? Aitojen ystävien merkitys on korostunu mun elämässä vielä aiempaa enemmän viime aikoina ja saanu mut miettiin syvällisemmin sitä, miten seura vaikuttaa ihmiseen. Näiden asioiden miettiminen voi johtua osittain siitä, että mä elän tällä hetkellä yhtä suurta niin sanottua muutosvaihetta nyt lukion päätyttyä, kun osa kavereista on muuttanut opiskelemaan ja itse muutin pois kotikaupungista,
minne välivuotta pitävät kaverit taas jäivät.

Jotenkin ironista, miten oon parin viime kuukauden aikana nähnyt kavereita enemmän kuin aikoihin, vaikka asutaankin eri kaupungeissa nykyään. Sinkkuus on tottakai osittain vaikuttanut tähän, mutta kuitenkin. Tällä hetkellä mä oonkin ihan mielettömän onnellinen siitä, että mulla on niin mielettömiä tyyppejä tukiverkostona. Se ei oo missään nimessä itsestäänselvyys ja oonkin järjettömän kiitollinen jokaisesta mun lähimmäisestä. Oon sitä mieltä, että silloin tietää olevansa oikeiden ihmisten seurassa kun voi sanoa ääneen mitä tahansa pelkäämättä tuomituksi tulemista.

imageUskaltaisin väittää, että monella on kokemusta siitä, kun kokee olonsa jotenkin alemmaksi joidenkin ihmisten seurassa johtuen heidän käytöksestään, esimerkiksi naljailusta tai piikittelystä. Mä koin edellä mainittua alemmuuden tunnetta yläasteella lähes päivittäin, kun vietin aikani silloin täysin väärien ihmisten kanssa. Kadunko sitä? En missään nimessä. Se opetti ja kasvatti ihan älyttömästi siinä iässä, toisenlaisessa kaveriporukassa en olis kasvanut sellaiseks kun oon nyt. Ja nyt oon just sellainen kuin tahdonkin olla. Nykyään kuitenkin oon tosi tarkka siitä kenet päästän oikeasti lähelleni, ja tiedän millaisten ihmisten kanssa mun ei kannata viettää aikaani. Oon ihan superlojaali persoona ja mulle molemminpuolinen luottamus ja arvostus on kaikissa ihmissuhteissa tärkeimpiä ominaisuuksia.

Vääränlaisten ihmisten kanssa ajan viettäminen voi kuitenkin todellakin olla haitallista. Ystävät ja muut läheiset kun voi vaikuttaa loppujen lopuks tosi radikaalistikin elämään, ajatuksiin ja jopa sun omiin valintoihin. Oon paljon miettinyt sitä, millaisia ihmisiä haluan mun ympärille ja millaisia taas en. Vihaan draamaa, negatiivisuutta ja turhaa valittamista, enkä itse ainakaan halua elämääni ihmisiä, jotka tuovat noita asioita mukanaan mun elämään. Sen sijaan tyypit, joilta saa positiivisia viboja ovat enemmän kuin tervetulleita. Sillä, millaista energiaa läheiset tuovat sun elämään on oikeasti järjettömän suuri merkitys. Onko sulla ympärillä ihmisiä, jotka uskoo suhun 100% ja tsemppaa sua tavoittelemaan sun unelmia? Vai vietätkö aikasi ihmisten kanssa, jotka saa sut tuntemaan olon arvottomaks mutta kun ”on ne silti ihan kivaa seuraa”? Elämä on valintoja täynnä, mutta omien kokemusten perusteella voin sanoa, että kertaakaan ei ole alkanut kaduttaa kun olen katkaissut välit henkilöihin, joiden en koe enää kuuluvan mun elämään.

Oikeat ystävät tsemppaa ja uskoo suhun. Ovat luotettavia ja osoittavat myös luottavansa suhun. Ovat rehellisiä, mutta eivät missään nimessä lyttää sua tarkoituksella maahan. Yksi mun parhaista ystävistä on sellainen, jota saatan nähdä pari kertaa vuodessa ja muutenkin pidetään yhteyttä tosi harvoin. Hän on kuitenkin juuri sellainen ystävä, jonka kanssa jutut jatkuvat aina siitä mihin viimeksi jäätiin ja johon luotan 100%. Ne on niitä niin sanottuja luottoystäviä, joista kuuluu pitää kiinni kynsin ja hampain. Vaikkei se ole edes välttämätöntä, sillä he pysyvät sun rinnalla vaikka tapahtuisi mitä.

image

Millaisten ihmisten kanssa sä haluat aikasi viettää? Ovatko sun elämässä tällä hetkellä suurinta osaa näyttelevät ihmiset sellaisia? Seura tekee tunnetusti kaltaisekseen, tämän allekirjoitan täysin. Jos jatkuvasti kuulee vain negatiivisia asioita kavereiden suusta, alkaa ennen pitkää itsekin olla ihan yhtä myrkyttävää seuraa.

Haluan tällä postauksella vain muistuttaa jokaista miettimään onko siinä omassa lähipiirissä oikeasti sellaisia ihmisiä, jollaisia haluatkin siinä olevan. Ja jos on, niin muistakaa osoittaa heille kuinka arvokkaita he ovat. <3

Fitnessmallikilpailun finaaliin pääsyn myötä oon saanu tutustua yheksään mielettömän upeaan ja samanhenkiseen mimmiin, mistä oon ihan super onnellinen!

Fitnessmallikilpailun finaaliin pääsyn myötä oon saanu tutustua yheksään upeaan ja samanhenkiseen mimmiin<3 (ihana Anna puuttuu kuvasta)

-J

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen

You must be logged in to post a comment.