Bataattiburger & maailman helpoimmat jauhelihapihvit

Heippa!

Löytyykö sieltä ruudun takaa bataattifaneja? Entäpä hampurilaisfaneja? Toivottavasti, koska ajattelin tänään tulla jakamaan yhden mun lempparipäivällisen ohjeen teille! Kuulun itse kumpaankin edellä mainittuun faniryhmään, nimittäin rakastan sekä bataattia että hampurilaisia yli kaiken. Siksi onkin ihanaa, että on olemassa resepti, jolla saan lyötyä kaksi kärpästä yhdellä iskulla – kyseessä on tietenkin mikäs muukaan kuin bataattihamppari. 😉

Oon tehnyt kyseistä safkaa monet kerrat niin, että olen viipaloinut bataatista kiekkoja ja vain paistanut ne pannulla Cocovin kookosöljyssä. Tällä tavoin niistä ei kuitenkaan omaan makuuni ole tullut sellaisia, että koostumus soveltuisi täydellisesti sämpylänkorvikkeeksi. Pari päivää sitten kokeilin uutta tapaa, jolla lopputulos hipoikin lähes täydellisyyttä. Sopivan pehmeä mutta kuitenkin hieman rapealla kuorella, ja pysyy kasassa jopa käsin syötäessä! Jaan nyt samalla teille maailman helpoimpien jauhelihapihvien ohjeen. Eiköhän aloiteta!

 

Bataattiburgeri

1. Laita kattilaan vettä kiehumaan.

2.Viipaloi bataatit sopivan paksuisiksi kiekoiksi.

3. Heitä kiekot veteen keittymään.

4. Kun kiekot ovat sopivan pehmeitä, ota ne pois kattilasta.

5. Kuumenna paistinpannu ja paista bataattikiekot Cocovin kookosöljyssä, kunnes ne ruskistuvat hieman.

6. Ripottele päälle suolaa.

 

image

Mausteet, joita käytin pihveihin.

 

Maailman nopeimmat jauhelihapihvit

1. Sekoita jauhelihan joukkoon reilusti haluamiasi mausteita.

2. Muotoile jauhelihasta pihvejä.

3. Paista pihvit pannulla (ilman rasvaa).

4. Voilà!

 

image

 

En siis laita jauhelihapihveihin kananmunaa tai muitakaan jatkeaineita. Ainoastaan reilusti mausteita, sillä näin lopputulos on omaan makuuni parempi. Ja aikaakin säästyy mukavasti, hih.

 

image

Täytteet mun burgerissa olivat tällä kertaa melko köyhät, kun jouduin käyttämään vai  jääkaapin perältä löytyviä jämiä. Hyvää oli silti, nam! Mutta tosiaan väliinhän voi laittaa esimerkiksi juustoa, suolakurkkua, ananasta, pekonia…aika lailla vain taivas on rajana, kuten normaaleissakin burgereissa. Laittakaa ihmeessä kokeiluun ja kertokaa, mitä tykkäsitte!

 

❤️: Janina

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen

You must be logged in to post a comment.