Teetkö sitä mitä rakastat?

Juttelin tänään mun serkun kanssa hetken aikaa siitä, miten liikunnasta ja harrastuksista pitäisi oikeasti nauttia, jos säännöllisesti niihin aikaansa käyttää. Sain tuosta lyhyestä, mutta sitäkin ytimekkäämmästä keskustelusta idean kirjoittaa tämän postauksen.

Tosiaan, oon ite sitä mieltä että oli laji mikä hyvänsä, pitäisi yksi tekijä sen harrastamiseen olla intohimo . Lajista ei välttämättä tarvitse edes nauttia, jos puhe on jostakin rääkkitreenistä jossa ulkopuolinen henkilö laittaa sut niin ulos omalta mukavuusalueelta kuin vain mahdollista. Ellet sitten ole masokistisen luonteen omaava henkilö. No mutta, ainakin pitäisi olla joku hyvä syy siihen, miksi sitä tekee. Rankimmissakin treeneissä se on usein luultavasti se jälkifiilis, mikä koukuttaa. Pointti onkin juuri se, että joku koukuttaa. Se saa jatkamaan.

 

 

image

 

 

Uskaltaisin väittää monen harrastavan liikuntaa tai lajia, josta ei välttämättä oikeasti edes pidä. Näiden ihmisten suusta kuulee kerta toisensa jälkeen sanat ”ei jaksais taas raahautua sinne salille/futistreeneihin/mihin tahansa harrastukseen.” Ja silti sitä jatketaan. Miksi? Jos nuo sanat kuulostivat tutulta, kannattaa miettiä tahdotko oikeasti kuluttaa aikasi (ja mahdollisesti rahasi) johonkin, joka ei vain oikeasti nappaa. Et kai syö sellaista ruokaakaan uudelleen ja uudelleen, josta et pidä?

Mun oma harrastustausta on tosi suppea – en yksinkertaisesti välittänyt mistään lajista niin paljoa, että olisin sitä tahtonut harrastaa. Jo pienenä mun ajatukset ovat siis ilmeisesti olleet aika samoilla linjoilla kuin nykyäänkin. Ensimmäisen oikean harrastuksen aloitin vasta ollessani 12- vuotias, lajina tanssi. Rakastin lajia yli kaiken, vaikka muutaman vuoden jälkeen monen tekijän vuoksi päädyinkin lopettamaan. Myös salitreenit, kehonpainotreenit sekä aerobiset ovat asia, joista oikeasti pidän.

 

 

image

 

 

En todellakaan tarkoita että ”noh, jos joku ei pidä harrastamastaan lajista niin olkoon liikkumatta!” Päin vastoin, uskon että jokaiselle on kyllä ainakin yksi sellainen laji olemassa, johon voisi käyttää vaikka kaiken aikansa. Eri lajeja sekä harrastusmahdollisuuksia on olemassa niin paljon, että jokaiselle luulisi todella löytyvän sellainen jota aidosti rakastaa. Raha varmasti on joissakin tapauksissa hidaste, mutta ei kuitenkaan aina este. Pari esimerkkiä mainitakseni esimerkiksi kehonpainotreenit ovat loistava vaihtoehto jos kuntosalikorttiin ei ole varaa, netti on pullollaan erilaisia koreografiavideoita jos tanssi houkuttelee mutta tunnit ovat lompakolle liian kalliita. Myös jooga-, sekä pilatesvideoita löytyy vaikka millä mitalla, jos vain viitsii etsiä.

 

 

image

 

 

Tärkeintä omasta mielestäni on siis löytää se oma juttu. Ottakaamme siis kaikki mallia Pokemon Go- pelaajista ja harrastetaan liikuntaa just siinä muodossa, mitä kohtaan tunnemme aitoa intohimoa!

 

-Janina

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen

You must be logged in to post a comment.