Superhelpot chia-taatelipallot

Lähdin tänään yllättäen kokeilemaan, josko onnistuisin taikomaan jonkunlaisen terveellisen herkun kaapistamme valmiiksi löytyvistä aineksista. Hetken pohdittuani ja raaka-aineet valittuani lähdin kokeilemaan onneani – ja olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen vaikka itse sanonkin!

Päädyin siis tekemään pieniä chia-taatelipalleroita. Ohjeen sekä ainesten määrät heitin täysin päästäni mutta koostumus oli ainakin omaan makuuni sopiva, vaikka hieman tahmea onkin. Tällä ohjeella saa tehtyä n. 12 pientä palloa. 😊

image

Ainekset:

7 taatelia
Ripaus suolaa
1-2 tl tummaa kaakaota
3 rkl cocovi chiansiemeniä
Tilkka vettä
Puolikas banaani
40g pähkinöitä
10g kaurahiutaleita

image

Ohjeet:

1.Laita chiansiemenet pieneen tilkkaan vettä turpoamaan jääkaapissa.

2.Muussaa taatelit (esim. sauvasekoittimella).

3.Lisää joukkoon kaakao sekä ripaus suolaa.

4.Murskaa pähkinät haluamasi kokoisiksi paloiksi.

5.Sekoita joukkoon turvonneet chiansiemenet.

6.Muussaa puolikas banaani ja sekoita muiden ainesten sekaan kaurahiutaleiden kanssa.

7. Pyörittele taikinasta pieniä palloja.

8. Vie pallot pakastimeen jäätymään vähintään tunniksi.

9.Nauti!

Lopuksi voit pyöritellä pallot tummassa kaakaossa kuten mä tein tällä kertaa, jos tahdot. Suosittelen etenkin jos olet suklaan ystävä. 😉 Ohjeenhan voi maustaa oikeastaan täysin oman maun mukaan vaihtamalla esimerkiksi kaakaon kaneliin ja kardemummaan, tai mihin tahansa mistä itse tykkää. Muutenkin näiden herkkupallojen aineksia voi helposti soveltaa ihan oman maun mukaan. Itse esimerkiksi käytin cashew-, sekä saksanpähkinöitä, mutta muutkin tietenkin käyvät hyvin. Kertokaa ihmeessä mitä tykkäsitte jos näitä innostutte kokeilemaan. ☺️

image

-Janina

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen

You must be logged in to post a comment.